Název | Množství a jednotka |
---|---|
hovězí maso zadní | 500 g |
kysané zelí | 500 g |
mrkev | 1 ks |
petržel | 1 ks |
celer | kousek |
velká cibule | 1 ks |
rajčata | 2 ks |
kyselejší jablko | 1 ks |
bobkový list | 2 ks |
pepř celý | 4 kuličky |
kopr | |
zakysaná smetana | 1 ks |
máslo | 30 g |
hladká mouka | 1-2 lžíce |
sůl | |
pepř |
Postup: Kachní prsa omyjeme, osušíme a nařízneme kůži několikrát do kříže tak, abychom... zobrazit recept
Postup: Rozinky si namočíme do rumu.,V mléce si rozmícháme droždí. Do mísy prosejeme... zobrazit recept
Postup: Hovězí maso vcelku dáme vařit do vroucí vody, osolíme, přidáme bobkový list,... zobrazit recept
Postup: Na vál prosejeme mouku s cukrem, doprostřed uděláme důlek, vyklepneme do něj... zobrazit recept
Postup: Těstoviny uvaříme ve slané vodě s trochou oleje podle návodu na sáčku.... zobrazit recept
Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek